Antena 3 CNN Actualitate Inedit Puțini români știu asta! De ce nu mănâncă musulmanii carne de porc. Este aceasta interzisă și în Biblie? Ce spune Coranul?

Puțini români știu asta! De ce nu mănâncă musulmanii carne de porc. Este aceasta interzisă și în Biblie? Ce spune Coranul?

Puțini români știu asta! De ce nu mănâncă musulmanii carne de porc. Este aceasta interzisă și în Biblie? Ce spune Coranul?
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Aug 2019   •   16:34

La nivel mondial, miliarde de oameni consumă carne de porc. Nu acesta este și cazul evreilor și al musulmanilor, care nu se ating de acest tip de carne. Sub nicio formă. De ce? Care este explicația?

Religia este cea care nu le permite musulmanilor și evreilor să consume porc. Coranul, sacră a tuturor musulmanilor, interzice clar consumul de carne de porc. În mod ciudat, la fel procedează și Biblia, cartea de căpătâi a creștinilor.

„O, voi cei care credeți! Mâncați din bunãtãțile pe care vi le-am dãruit și mulțumiți lui Allah dacã numai pe El voi Îl adorați!” (Coranul 2:172) ”Ci El v-a oprit vouã doar mortãciunea, sângele, carnea de porc și ceea ce a fost menit altcuiva decât lui Allah.” (Coranul 2:173)

Evreii și musulmanii consideră că aceste animale sunt murdare mai ales pentru că își devorează chiar și propriile excremente. În plus, dacă trăiesc în zone calde (așa cum e cazul evreilor și musulmanilor), în carnea porcilor se acumulează o mulțime de substanțe nocive.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close