Antena 3 CNN Actualitate Inedit Puțini români știu. Ce s-a găsit în buzunarul de la haina pe care Eminescu o purta cand a murit

Puțini români știu. Ce s-a găsit în buzunarul de la haina pe care Eminescu o purta cand a murit

Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoșani, și a murit la 15 iunie 1889, la București. Ultimii ani din viață au fost un chin pentru Mihai Eminescu care suferea de bipolaritate.

Puțini români știu. Ce s-a găsit în buzunarul de la haina pe care Eminescu o purta cand a murit
15 Ian 2020   •   16:28

Ba mai mult, ultimul an și l-a petrecut într-un sanatori de boli psihice din București, Sanatoriul de Boli Mentale al Doctorului Şuţu, de pe strada Plantelor, iar pe 15 iunie 1889, la ora 04:00 dimineaţa se stingea din viață. Cauza oficială a morţii a fost stopul cardio-respirator.

Prin prisma ultimelor cercetări se arată că Eminescu a suferit de sindrom bipolar, cu alternanţe de depresie şi manie, fără însă să-i fie afectată creaţia. Doctorii mai moderni vin cu o variantă și mai crudă și anume că Eminescu a fost ucis prin intoxicare cu mercur, un tratament aplicat greşit pentru sifilis, boală de care nu suferea poetul.
Imediat după moartea sa Mihai Eminescu a fost dus la autopsie. În halatul acestuia a fost găsit un carnețel cu ultimele sale poezii. Sunt creații fără titlu, necunoscute şi nepublicate mult timp în volumele dedicate operei eminesciene.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

×
Subiecte în articol: Mihai Eminescu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close