Antena 3 CNN Actualitate Inedit Reacția tulburătoare a unui cimpanzeu, ținut 29 de ani în laborator pentru teste, când vede cerul pentru prima dată

Reacția tulburătoare a unui cimpanzeu, ținut 29 de ani în laborator pentru teste, când vede cerul pentru prima dată

Un cimpanzeu care a fost ținut pentru teste în laborator, a fost eliberat pentru prima dată în natură după 29 de ani. Reacția sa când vede cerul, pentru prima dată, este cutremurătoare.

de Ioana Mircea    |    28 Iun 2023   •   17:05

Un material video emoționant arată reacțiile cimpanzeului Vanilla  după ce a fost eliberat în natură, din laborator, după 29 de ani. Este prima dată când Vanilla vede cerul.

Cimpanzeul Vanilla, o femelă în vârstă de 29 de ani, a fost ținută toată viața în captivitate. Animalul a fost eliberat din laborator, unde era ținut într-o cușcă de un metru pătrat, în 1997, apoi a fost mutat în California. Aici era ținut alături de alți cimpanzei într-o cușcă din plasă metalică, fără iarbă și fără condiții propice de trai.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vanilla a fost eliberată de organizația Save the Chimps, din Florida, care se ocupă cu protecția animalelor. Cimpanzeul trăiește acum în Florida, într-un loc special amenajat pe mai multe hectare, în aer liber, numit sanctuarul Salvați Cimpanzeii.

Citește și: Închisoare, timp de doi ani și jumătate, pentru un bărbat care a ucis un câine, în Sibiu

În imaginile surprinse se vede cum Vanilla iese cu precauție afară. Masculul alfa, pe nume Dwight o îmbrățișează, și Vanilla se bucură, apoi se uită la cerul însorit și este absolut captivată.

În acest sanctuar trăiesc alți 226 de cimpanzei salvați din laboratoare, circuri și grădini zoologice, potrivit thesun.co.uk.

×
Subiecte în articol: cimpanzeu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close