Antena 3 CNN Actualitate Inedit Relicvele cu sângele lui Iisus, furate din Franţa la începutul verii, au apărut în mod miraculos în Olanda

Relicvele cu sângele lui Iisus, furate din Franţa la începutul verii, au apărut în mod miraculos în Olanda

Gest neaşteptat al hoţului care a furat relicve cu sângele lui Iisus, la începutul verii. El a decis să le returneze, sub anonimat, spunând că la momentul furtului nu a ştiut ce conţine artefactul de aur pe care şi l-a însuşit prin efracţie.

Relicvele cu sângele lui Iisus, furate din Franţa la începutul verii, au apărut în mod miraculos în Olanda
Sursa foto: Arthur Brand
de Alexandra Dima    |    12 Iul 2022   •   12:20

Relicvele despre care se spune că au picături din sângele lui Iisus au fost furate din greșeală de la o mănăstire din Franța, a anunţat un detectiv olandez care a intrat în posesia lor, potrivit BBC.

Luna trecută, Biserica Catolică a anunțat furtul unui artefact din aur, ce conținea două flacoane cu picături din sângele lui Iisus, cu puțin timp înainte de o sărbătoare anuală în nordul Franței. De 1.000 de ani, pelerinii merg la abația Fécamp din Normandia pentru a se închina la relicvele „Prețiosul sânge al lui Hristos". 

La şase săptămâni după furt, un detectiv olandez a anunțat că relicvele au ajuns la el și urmează să fie predate Poliției pentru a fi restituite mănăstirii.

Hoţul nu ştia ce a furat

„În acest caz, cred că hoțul habar nu avea ce este", a declarat detectivul Arthur Brand pentru BBC. Relicvele au fost furate noaptea târziu, pe 1 iunie. Se crede că hoțul a fost încuiat în clădire peste noapte.

Relicvele conțin două flacoane de plumb care, potrivit legendei, au fost aruncate în mare într-un cufăr și aduse la mal la Fécamp. Pe lângă fiolele de plumb, au fost furate și o serie de vase liturgice și alte obiecte.

Brand, un specialist în urmărirea obiectelor de artă furate, a povestit cum a fost contactat prin e-mail de o persoană care i-a spus că relicvele au fost depozitate în casa unui prieten al hoțului. Când acesta și-a dat seama despre ce este vorba, a decis să înapoieze obiectul prin intermediul unui detectiv.

„Câteva zile mai târziu, la ora 10:30 seara, a sunat soneria de la ușă. M-am uitat de la balconul meu afară și, în întuneric, am văzut o cutie. Am fugit pe scări, de teamă că cineva va lua cutia. Afară m-am uitat în jur, dar nu era nimeni acolo", a declarat detectivul.

Brand a deschis cutia și a descris momentul ca pe o „experiență autentică, religioasă". El a anunțat că marți va duce relicvele la sediul poliției olandeze.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: sângele lui iisus Fécamp Franta
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close