Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ritualul ciudat îndeplinit de Ceaușescu la o vânătoare. Toți cei prezenți au rămas stupefiați - FOTO

Ritualul ciudat îndeplinit de Ceaușescu la o vânătoare. Toți cei prezenți au rămas stupefiați - FOTO

Ritualul ciudat îndeplinit de Ceaușescu la o vânătoare. Toți cei prezenți au rămas stupefiați - FOTO
12 Sep 2016   •   13:28

S-a scris foarte mult despre vânătorile lui Ceaușescu, evenimente în care erau angrenate sute de persoane și care erau o adevărată probă de foc pentru toți cei implicați.

Un pic altfel erau vânătorile organizate pentru şefii misiunilor diplomatice din România. Se organizau la finele lui ianuarie sau la începutul lui februarie, scrie bzi.ro.

Oaspeţii vânau fazani, în Pădurea Albele, la 45 de kilometri de Bucureşti. Două echipe, din câte 120 de gonaşi şi 10 pădurari, susţineau spectacolul .

De neuitat pentru participanţi şi organizatori rămânea ritualul botezului vânătoresc suportat de novici. De regulă, Ceauşescu făcea pe naşul, înarmându-se cu un băţ impresionant.

 

Peste diplomatul culcat deasupra vânătului împuşcat, liderul român rostea formulă consacrată: "Astăzi intră în rândul vânătorilor din România domnul (tovarăşul) ambasador din... În numele Republicii Socialiste România (urmă o lovitură), în numele meu personal (altă lovitură) şi în numele vânătorilor din România, va declar vânător (ultima lovitură)".
 

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close