Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cine este românca de la NASA care va studia fenomenele inexplicabile de pe cer

Cine este românca de la NASA care va studia fenomenele inexplicabile de pe cer

Ana Maria Berea este considerată unul dintre cei mai importanți oameni de știință din lume. Aceasta va face parte din echipa NASA într-un nou proiect.

Cine este românca de la NASA care va studia fenomenele inexplicabile de pe cer
Sursa foto: Facebook | Ana Maria Berea
de Ioana Mircea    |    22 Oct 2022   •   22:37

NASA a selectat 16 persoane pentru a participa în echipa sa independentă de studiu asupra fenomenelor aeriene neidentificate (FAN).

Studiul independent va începe de luni și va dura nouă luni, timp în care echipa va pune bazele unei cercetări viitoare asupra naturii FAN-urilor pentru NASA și alte organizații.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Studiul se va concentra exclusiv pe date neclasificate, iar un raport complet care conține constatările echipei va fi lansat publicului la jumătatea anului 2023.

„Explorarea necunoscutului în spațiu și a atmosferei se află în centrul a ceea ce susținem la NASA. Înțelegerea datelor pe care le avem în jurul fenomenelor aeriene neidentificate este esențială pentru a ne ajuta să tragem concluzii științifice despre ceea ce se întâmplă pe cerul nostru.

Datele sunt limbajul oamenilor de știință și fac ceea ce este inexplicabil, explicabil”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Direcției Misiunii Științifice de la sediul NASA din Washington.

Anamaria Berea este profesor asociat de Computational and Data Science la George Mason University din Fairfax, Virginia. Ea este afiliată de cercetare la Institutul SETI din Mountain View, California și investigatoare la Blue Marble Space Institute of Science din Seattle.

Cercetarea ei se concentrează pe apariția comunicării în sistemele vii complexe și pe aplicațiile științei datelor în astrobiologie, atât pentru știința biosemnăturilor, cât și a tehnosemnăturilor.

Ea folosește o gamă largă de metode de calcul pentru a descoperi modele fundamentale în date.​

„NASA a reunit unii dintre cei mai importanți oameni de știință din lume, practicieni de date și inteligență artificială, experți în siguranță aerospațială, toți cu o sarcină specifică, care este să ne spună cum să aplicăm știința și datele pe deplin la FAN”, a spus Daniel Evans, oficialul NASA, responsabil de noul studiu.

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close