Antena 3 CNN Actualitate Inedit România a avut un prim-ministru care dădea bairam de fiecare dată când scăpa de atentate! ”Coane, încă unu'!”

România a avut un prim-ministru care dădea bairam de fiecare dată când scăpa de atentate! ”Coane, încă unu'!”

România a avut un prim-ministru care dădea bairam de fiecare dată când scăpa de atentate! ”Coane, încă unu'!”
Sursa foto: sursa foto: A1
08 Apr 2019   •   17:43

A scăpat din atentate, s-a răsturnat cu o birjă, a ratat, de puțin, o cărămidă ce era să-i cadă în cap, a avut opt copii și, dacă-l excludem pe comunistul Ion Gheorghe Maurer, este prim-ministrul cu cele mai lungi mandate din istoria noastră. De fiecare dată când ”dribla” moartea, apropiații îi organizau o petrecere, cu de-ale gurii de la ”Casa Capșa”. Ion C. Brătianu, masonul, mintea luminată

Colo-șa, în față la Teatrul Național, dar și-n lăuntrul seu, e treabă grea. Petrecere mare, cu de-ale gurii aduse de la ”Casa Capșa”, cu fanfară, cu dănțuială, pomadă fină și domnițe trase-n țiplă. Comercianții din București, cei de vază, s-au adunat, au pus mână de la mână și au organizat o petrecere pentru Ion C. Brătianu, domnul Prim-ministru. Nu-i născut azi, nu-i niciun sfânt, dar omul a trecut printr-o grea încercare: cineva a vrut să-l asasineze. A scăpat, așa că ”reușita” trebuie celebrată. Cum nu va fi nici prima, nici ultima, petrecerea va deveni ceva obișnuit în peisagiul Bucureștilor de acum 140 de ani.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close