Antena 3 CNN Actualitate Inedit România e aici! Corneliu Birtok Baneasa, tânărul care a inventat filtrul care face maşina să consume mai puțin

România e aici! Corneliu Birtok Baneasa, tânărul care a inventat filtrul care face maşina să consume mai puțin

România e aici! Corneliu Birtok Baneasa, tânărul care a inventat filtrul care face maşina să consume mai puțin
01 Dec 2016   •   13:33

Un tânăr inginer inventator a uimit tot mapamondul cu descoperirile sale. Corneliu Birtok Baneasa este omul care face maşina să consume cu 15 % mai puţin.

Românul și-a făcut ucenicia meşterind la un Lăstun, apoi a trecut la o Dacie 1300, iar acum a ajuns să inventeze un filtru de aer performant care face maşinile să nu mai piardă putere din cauza temperaturilor ridicate.

Invenția lui se numește deflector termic și a primit pentru ea medalia de aur la Salonul de Invenţii de la Geneva şi un premiu special din partea unei asociații profesionale de știință și tehnologie din Hong Kong.

Dincolo de premiile pe care le-a obținut, inventatorul Corneliu Birtok Băneasa a remarcat faptul că echipa României este bine primită la toate saloanele de inventică din lume. Ar fi util ca inventatorii care câștigă diverse premii să fie sprijiniți ulterior de către autorități pentru a-și pune ideile în practică, spune el.

×
Parteneri
Horoscop 3 iunie 2023. Scorpionii îşi asumă toate riscurile, Gemenii fac un pas important
x close