Antena 3 CNN Actualitate Inedit Doar 6 oameni din lume știu cum să îl păstreze pe Lenin ca și cum ar dormi. Suma fabuloasă cu care sunt plătiți - VIDEO

Doar 6 oameni din lume știu cum să îl păstreze pe Lenin ca și cum ar dormi. Suma fabuloasă cu care sunt plătiți - VIDEO

Guvernul rus a anunţat public cât plăteşte anual pentru uluitoarea conservare a trupului neînsufleţit al lui Vladimir Ilici Lenin. Potrivit BBC, suma se ridică la 13 milioane de ruble, respectiv 200.000 de dolari, scrie EVZ.ro.

Doar 6 oameni din lume știu cum să îl păstreze pe Lenin ca și cum ar dormi. Suma fabuloasă cu care sunt plătiți - VIDEO
Sursa foto: foto: scienceinseconds.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2016   •   11:06

Potrivit unei note informative publicate pe siteul unei agenţii guvernamentale, statul rus va fi folosi aceşti bani pentru a păstra rămăşiţele fostului revoluționar comunist rus ca în vremea în care acesta era în viaţă. Sursa citată transmite că problema este de “natură biomedicală” iar “furnizorul” unui asemenea serviciu a fost deja găsi, fără a preciza însă despre cine e vorba.

Din 1924, când a fost prima oară expus public în Piaţa Roşie, şi până anul acesta, sarcina de menţinere în stare “proaspătă”  a lui Lenin i-a revenit Centrului pentru Cercetare Ştiinţifică şi Educaţie în Domeniul Tehnologiilor Biochimice din Moscova. Un grup de şase specialişti în anatomie, biochimie şi chirurgie, supranumit "Grupul de la Mausoleu", din cadrul Centrului era responsabil cu conservarea în condiţii optime a corpului lui Lenin. 

Subiecte în articol: Vladimir Lenin
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close