Antena 3 CNN Actualitate Inedit Rușii ne-au ucis ostașii pe timp de pace, înainte de al Doilea Război Mondial! Apoi românii s-au omorât între ei: 200 de morți!!!

Rușii ne-au ucis ostașii pe timp de pace, înainte de al Doilea Război Mondial! Apoi românii s-au omorât între ei: 200 de morți!!!

Rușii ne-au ucis ostașii pe timp de pace, înainte de al Doilea Război Mondial! Apoi românii s-au omorât între ei: 200 de morți!!!
01 Noi 2019   •   16:21

Cu un an înainte de intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial, Uniunea Sovietică ne trimite, pe 26 iunie 1940, o notă prin care cere ca teritoriile din Basarabia și nordul Bucovinei să fie ”eliberate”. Este un act ultimativ și, dată fiind situația din acel moment, guvernul nostru acceptă. Din 28 iulie 1940 începe efectiv evacuarea celor două provincii.

Ioan Boroș are 34 de ani. Singurul copil al soților Ioan și Maria, urmase Liceul Militar din Iași, apoi Școala Militară de Ofițeri de Artilerie. În 1938 e, deja, căpitan. Iunie 1940 îl găsește comandant al Bateriei 5 de tunuri din cadrul Regimentului 16 Artilerie Bacău. Unitatea sa se află dizlocată, la momentul respectiv, în partea de nord a județului Dorohoi, existent în administrearea teritorială a României ”Dodolațe” de atunci. Atât Regimentul său, cât și 27 Dorobanți, amble din Bacău, apără zona.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close