Antena 3 CNN Actualitate Inedit S-a dus la pescuit și nu a prins nimic. Trei zile mai târziu, a murit. Povestea care a impresionat o lume întreagă

S-a dus la pescuit și nu a prins nimic. Trei zile mai târziu, a murit. Povestea care a impresionat o lume întreagă

S-a dus la pescuit și nu a prins nimic. Trei zile mai târziu, a murit. Povestea care a impresionat o lume întreagă
12 Sep 2016   •   16:08

Veteranul de război Connie Willhite, bolnav de cancer în fază terminală, a avut două dorințe înainte de a muri. A vrut să fie botezat și să mai poată pescui o singură dată.

Partea cu botezul nu a reprezentat o problemă. Un preot a fost adus de urgență la spital, iar ritualul a fost efectuat cu rapiditate și ușurință.

Cea de-a doua dorință, însă, a fost mai greu de dus la îndeplinire. Din cauza cancerului la colon în stare avansată, Willhite era nevoit să stea numai în pat. Însă persoanele care aveau grijă de bătrân au făcut tot posibilul ca să-i îndeplinească dorința.

„Nu putem face prea multe în legătură cu numărul de zile care le-a mai rămas pacienților nostri de trăit, dar putem face multe pentru a le alina suferința din ultimele zile de viață” a spus asistentul medical Greg Senters. Acesta a făcut toate aranjamentele necesare astfel încât bărbatul de 68 de ani să poată fi tranportat cu tot cu pat pe marginea unui lac. Veteranul a putut astfel să pescuiască pentru ultima oară înainte de a muri. Nici nu i-a păsat că nu prins nimic la ultima lui partidă de pescuit.

„Pescuitul nu înseamnă să prinzi pești”, a spus veteranul.

„Un om care e pe moarte te poate învăța foarte multe lucruri. Deseori ne lăsăm prinși în rutina vieții de zi cu zi și uităm ce e cu adevărat important”, a declarat asistenul medical pentru CNN.

Trei zile mai târziu, Connie Willhite a murit.

 

 

×
Subiecte în articol: cancer pescuit ultima dorinta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close