Antena 3 CNN Actualitate Inedit S-a plâns că a dat 12 lei pe o apă caldă cu lămâie, dar răspunsul managerului de cafenea e GENIAL. ”I-a închis gura”

S-a plâns că a dat 12 lei pe o apă caldă cu lămâie, dar răspunsul managerului de cafenea e GENIAL. ”I-a închis gura”

S-a plâns că a dat 12 lei pe o apă caldă cu lămâie, dar răspunsul managerului de cafenea e GENIAL. ”I-a închis gura”
Sursa foto: Foto: Facebook Bennetts
15 Ian 2016   •   13:33

Un clinet a făcut o evaluarea foarte proastă pe TripAdvisor pentru o cafenea-bistro din York, însă probabil a rămas șocat când a primit un răspuns de la managerul restaurantului, care numai scuze nu și-a cerut. 

Hannah C, din Yorkshire, a vizitat Bennett's Cafe & Bistro din High Petergate, York, pentru un ceai cu prietenii, pe 7 decembrie, însă a catalogat experiența ca fiind ”oribilă” și a făcut un review despre cât de scump și nepoliticoasă este locația. Ea spune că avea probleme cu banii, astfel că a cerut chelnerului o apă caldă și o felie de lămâie. Apoi, spre uimirea ei, restaurantul a pus-o să plătească 2 lire sterline pentru băutură. ”Este prea mult pentru niște apă”, a scris ea pe TripAdvisor. Când a întrebat de ce costă atât, chelnerul i-ar fi spus pe un ton nepoliticos că ”știți cât costă o lămâie”?. ”Cu siguranță nu 2 lire. Oribil local, nu îl recomand. Iar chelnerul ar trebui dat afară”, a mai scris ea. 



În loc să își ceară iertare, cei de la Bennett's au decis să îi ofere clientei o lecție despre cum funcționează industria. ”Ne pare rău că simți că ai fost jecmănită, însă îți voi explica de ce te înșeli”. 

Apoi managerul de restaurant a explicat pas cu pas ce implică servirea unei băuturi, de la preluarea comenzii, până la spălarea cănii. O activitate descrisă pe larg, însă care are alocat doar un timp de 2-3 minute din atenția chelnerului. ”Costurile afacerii, precum chiria, electricitatea etc ajung la 27.50 de lire pe oră. Pe angajații mei îi plătesc decent, iar la un calcul simplu vă pot spune că acel chelner care v-a servit la masă câștigă 12,50 de lire pe oră. Asta înseamnă un cost de 40 de lire pe oră sau 67 de penny pe minut. Deci pentru cele 2-3 minute pe care chelnerul vi le-a alocat, costurile sunt de 1,34 - 2 lire. Adăugați la asta TVA de 20% și ajungeți la un cost de 1,60 - 2,40 lire. Pentru orice ați fi comandat, fără să luăm în calcul costul apei sau al lămâii, sau al unui ceai”, a scris el.

Accept că un pahar de apă devine scump la o cafenea comparativ cu prețul pe care îl plătești acasă, însă asta e realitatea crudă a vieții. Facilitățile costă mai mult decât ingredientele. Probabil impolitețea percepută a fost cauzată de lipsa de respect pe care noi am perceput-o la dumneavoastră, care v-ați închipuit că puteți folosi facilitatățile oferite de noi pe gratis, a încheiat managerul. 



Reacția restaurantului, publicată de The Independent, a atras mii de laude, pentru care angajații au și mulțumit pe Facebook.

 
Thank you so much for all your support regarding the "hot water" we got into with our Tripadvisor review response, it...

Posted by Bennett's Cafe & Bistro on 14 Ianuarie 2016


1 liră sterlină = 6 RON

×
Subiecte în articol: reactie restaurant cafenea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close