Antena 3 CNN Actualitate Inedit Șase motive pentru care o adolescentă de 12 ani a decis să se sinucidă. Toată lumea e șocată

Șase motive pentru care o adolescentă de 12 ani a decis să se sinucidă. Toată lumea e șocată

Șase motive pentru care o adolescentă de 12 ani a decis să se sinucidă. Toată lumea e șocată
Sursa foto: Foto: Just Giving
06 Mai 2019   •   15:54

O adolescentă de 12 ani a decis să se sinucidă, după ce a urmărit serialul de pe Netflix, „13 Reasons Why”.

Mama copilei a mărturisit că fata a lăsat și o scrisoare prin care invocase șase motive pentru care a recurs la acest gest fatal.

„Jessica se uita la acest show cu prietenii ei și a scris șase motive pentru care vrea să moară”, a declarat femeia din Leigh, din Greater Manchester.

„Ar trebui interzis, pentru că fiica mea s-a uitat la el și le dă idei copiilor să-și facă rău”, a mai spus femeia.  

Jessica Scatterson a fost găsită spânzurată în camera ei, cu doar două zile înainte de aniversarea sa, în aprilie 2017.

Serialul 13 Reasons Why a avut o restricție la vizionare sub 15 ani, respectiv 18 ani în episodul în care un personaj s-a sinucis. „Nu vreau ca un alt părinte să treacă prin ce am trecut eu. Le cer oamenilor să fie foarte atenți la ce fac copiii lor online”, mai spune femeia, potrivit Mirror.

UPDATE - Reacția Netflix

„Gândurile noastre merg către această familie. Este un subiect extrem de important pentru noi și ne-am străduit să ne asigurăm că acest subiect sensibil este tratat într-un mod responsabil.”
 
În ceea ce privește studiul, declarația oficială Netflix este: 

„Am văzut acest studiu și analizăm cercetarea, care este în contradicție cu un studiu lansat săptămâna trecută de Universitatea din Pennsylvania. Este un subiect extrem de important pentru noi și am depus eforturi pentru a ne asigura că acest subiect sensibil este tratat într-un mod responsabil.”

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close