Antena 3 CNN Actualitate Inedit Satul uitat de lume în care cinci bătrâni îşi plâng biserica mistuită de flăcări. ”Nu am avut puterea să facem ceva!”

Satul uitat de lume în care cinci bătrâni îşi plâng biserica mistuită de flăcări. ”Nu am avut puterea să facem ceva!”

Satul uitat de lume în care cinci bătrâni îşi plâng biserica mistuită de flăcări. ”Nu am avut puterea să facem ceva!”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Apr 2017   •   11:07

Un tărâm al tristeţii, în care mai trăiesc cinci bătrâni aproape neputincioşi, a rămas izolat la poalele Munţilor Metaliferi. Cei câţiva oameni din Gialacuta vorbesc cu amărăciune despre biserica mistuită de flăcări în urmă cu cinci ani, cea mai dragă amintire a satului lor. Doar Sărbătoarea Paştelui, pentru care se pregătesc din timp, le mai alină suferinţa, scrie adevarul.ro.

Soarta aşezării aflată la circa 30 de kilometri de municipiul Deva a fost pecetluită, povestesc oamenii, în urmă cu cinci ani. Atunci, biserica veche de trei secole de pe deal a ars sub privirile neputincioase ale sătenilor. Un incendiu de vegetaţie pornit dinspre pădurea care înconjuară locul s-a întins peste cimitirul bisericii şi apoi peste lăcaş, fără ca nimeni să-l mai poată opri în timp util.

„Niciunul dintre noi nu a avut puterea să stingă flăcările. Biserica ardea, iar noi priveam spre dealul acoperit de fumul gros şi plângeam. A mistuit-o cu totul”, îşi amintea Ana Rusu, bătrâna de aproape 90 de ani, care locuieşte într-o căsuţă, la poalele cimitirului.

Foto: wikipedia.org

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close