Antena 3 CNN Actualitate Inedit Detalii explozive legate de modul în care acționează Serviciile. Crime cu acoperire legală făcute de MOSSAD

Detalii explozive legate de modul în care acționează Serviciile. Crime cu acoperire legală făcute de MOSSAD

Detalii explozive legate de modul în care acționează Serviciile. Crime cu acoperire legală făcute de MOSSAD
Sursa foto: foto: pixabay.com
25 Ian 2017   •   13:11

Mossad-ul este ca gâdele oficial sau ca medicul din Camera Morţii care administrează injecţia letală. Acţiunile voastre sunt toate aprobate de Statul Israel. Când ucideţi, voi nu violaţi legea. Voi executaţi o sentinţă aprobată de primul ministru în exerciţiu.” Meir Amit (Director General al Mossad 1963-1968)

Cartea  care face obiectul acestei recenzii poartă titlul „GIDEON’S SPIES - The Secret History of the Mossad” şi a fost publicată de Editura St. Martin’s Griffin din New York. Tradusă în 16 limbi şi prezentată sub forma unui serial la Canalul 4 al televiziunii britanice, cartea este rezultatul unor cercetări minuţioase pe o durată de 3 ani, în care autorului i s-a permis un acces fără precedent la persoane cheie din structurile Mossad. Gordon Thomas este un scriitor britanic cu 53 de cărţi publicate până acum şi vândute în 45 de milioane de exemplare pe tot globul, iar două au fost ecranizate.

Despre spionajul american, CIA, sunt publicate peste 200 de cărţi, iar despre cel britanic, MI5, sunt 51 de cărţi în vânzare. Pe coperta cărţii este tipărită următoarea concluzie: „Aceasta este una dintre puţinele cărţi care a captat adevărata natură a guvernului Israelului şi procesul de gândire al elitei politice israeliene” (Ari Ben-Menashe, consilier al primului ministru Yitzhak Shamir).

Continuarea, pe historia.ro.

×
Subiecte în articol: Mossad
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close