Antena 3 CNN Actualitate Inedit Secretul din spatele celui mai cunoscut monument al Americii. Ce s-a descoperit în interiorul Muntelui Rashmore - FOTO

Secretul din spatele celui mai cunoscut monument al Americii. Ce s-a descoperit în interiorul Muntelui Rashmore - FOTO

Secretul din spatele celui mai cunoscut monument al Americii. Ce s-a descoperit în interiorul Muntelui Rashmore - FOTO
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Mar 2017   •   13:34

În interiorul muntelui Rushmore se află o cameră secretă. Mai exact, în zona în care ar trebui să se afle lobul frontal al lui Abraham Lincoln se află camera în interiorul căruia au fost descoperite cele mai importante documente americane, scrie descopera.ro.

Realizat în 1930 de către Gutzon Borglum, sala a fost proiectată pentru depozitarea documentelor importante din istoria Statelor Unite ale Americii. Borglum şi-a imaginat o scară de peste 240 de metri care va duce către marea sală ce măsoară 24 pe 30 de metri. Deasupra intrării s-ar fi aflat un vultur din bronz cu o întindere a aripilor de peste 11 metri. În sală s-ar fi aflat busturile tuturor americanilor faimoşi. 

Din păcate, Borglum a murit în 1941 şi nu a reuşit niciodată să-şi vadă proiectul cum prinde viaţă. La peste 50 de ani de la moartea sa, în 1998, administratorii sculpturii au readus la viaţă visul sculptorului  prin instalarea unei consemnări a istoriei ţării în sală. 

Sursa: National Parks Service

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close