Antena 3 CNN Actualitate Inedit Singura deturnare de avion de pe vremea lui Ceaușescu. ”Au scos arma din proteza piciorului și au urlat..."

Singura deturnare de avion de pe vremea lui Ceaușescu. ”Au scos arma din proteza piciorului și au urlat..."

Singura deturnare de avion de pe vremea lui Ceaușescu. ”Au scos arma din proteza piciorului și au urlat..."
24 Mai 2019   •   16:57

Pe 27 mai 1971, puțin după ora 14, un ”Moskvici” de culoare roșie ”sparge” barajele aeroportului din Oradea și intră direct pe pistă. Până când dispozitivul de securitate se dezmeticește, șase ”teroriști” iau cu asalt un avion ”Iliușin II-14”, după ce unul dintre ei scoate o armă ascunsă în...proteza piciorului! Nu, nu este przentarea unui film de acțiune, ci povestea singurei deturnări de avion de pe vremea lui Ceaușescu!

E 27 mai 1971, aeroportul din Oradea. E puțin trecut de ora două după amiaza, când se aude un scârțâit de roți ciudat. Un ”Moskvici” de culoare roșie, taxi, sparge ”barajul” de securitate și fuge direct pe pistă, către un avion ”Iliușin II-14”, gata de decolare. Se trag focuri de armă, finalmente avionul este deturnat și pleacă spre Viena, unde va ateriza, cu șase ”teroriști” la bord, patru membri ai echipajului și 16 pasageri. Unica deturnare de pe vremea lui Ceaușescu.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close