Antena 3 CNN Actualitate Inedit Singura femeie din lume care şi-a făcut operaţie de cezariană singură! După 12 ore de travaliu şi de durere, a luat un cuţit de bucătărie şi...

Singura femeie din lume care şi-a făcut operaţie de cezariană singură! După 12 ore de travaliu şi de durere, a luat un cuţit de bucătărie şi...

Singura femeie din lume care şi-a făcut operaţie de cezariană singură! După 12 ore de travaliu şi de durere, a luat un cuţit de bucătărie şi...
Sursa foto: foto: captura video
18 Dec 2018   •   22:15

Ines Ramirez Perez, o femeie simplă dintr-un sat izolat mexican, fără studii medicale, a recurs la acest gest curajos… după ce a suportat 12 ore de travaliu continuu.

Totul a fost neaşteptat, având în vedere că... avea şapte luni de sarcină. Neavând posibilitatea să ajungă prea devreme la un medic, fără telefon şi vecini plecaţi în împrejurimi, Ines a băut trei pahare de lichior, a luat un cuțit de bucătărie și și-a tăiat abdomenul, pentru a scoate bebeluşul.

Chiar dacă pare de necrezut, printr-un adevărat miracol, totul a decurs bine. Atât ea, cât și bebelușul născut prematur au rămas în viață.

Operaţia a avut loc în condiţii rudimentare, cu o igienă precară şi un cuţit de bucătărie nesterilizat. Fără a şti exact cum să procedeze, femeia și-a făcut o tăietură verticală de 17 cm. Tăietura standard la operația cezariană este orizontală și are cel mult 10 cm. În caz contrar, există pericolul ca muşchii verticali să fie secţionaţi.

Timp de oră, Ines a căutat uterul, de unde a scos băiețelul, după care i-a tăiat ombilicalul și a leșinat. Când şi-a revenit, și-a bandajat uterul cu haine, s-a asigurat că micuţul este înfofolit, și a chemat ajutor din vecini.

Femeia a avut nevoie ulterior de îngrijiri medicale pentru că și-a deteriorat intestinul, iar rana rămăsese necusută. Cu toate astea, Ines şi-a revenit, bebeluşul a fost sănătos, cu o imunitate peste medie, iar Ines a rămas unica femeie din lume care şi-a făcut o operaţie de cezariană singură.

Când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru, femeia a răspuns că nu mai putea suporta durerea și a decis, că dacă copilului îi este sortit să moară, ea va muri împreună cu el.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close