Antena 3 CNN Actualitate Inedit Călătorie istorică. Avionul Solar Impulse 2 a traversat patru continente fără nicio picătură de carburant

Călătorie istorică. Avionul Solar Impulse 2 a traversat patru continente fără nicio picătură de carburant

Călătorie istorică. Avionul Solar Impulse 2 a traversat patru continente fără nicio picătură de carburant
Sursa foto: Foto: www.solarimpulse.com
de S.T.    |    26 Iul 2016   •   12:33

Solar Impulse 2 (SI2) a aterizat marți la Abu Dhabi, unde acest avion, capabil să zboare zi și noapte doar cu energie solară, a finalizat un înconjur al lumii fără precedent, relatează AFP.

SI2 a aterizat în siguranță la ora 04:05 (00:05 GMT) pe Aeroportul Al-Batten, din apropierea capitalei Emiratelor Arabe Unite, de unde a plecat la 9 martie 2015 într-un periplu de peste 42.000 de kilometri, în care a traversat patru continente fără nicio picătură de carburant.

Pilotat de elvețianul Bertrand Piccard, avionul, care a decolat duminică din Cairo, a parcurs o distanță de 2.763 de kilometri într-un interval de peste 48 de ore, în această a 17-a și ultimă etapă a călătoriei sale, destinate promovării energiei din surse regenerabile.

"Viitorul este curat", a declarat pilotul, aplaudat și ovaționat pe pista de aterizare. 

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, și-a exprimat "admirația profundă" pentru acest experiment. "Este o zi istorică, nu doar pentru dumneavoastră, ci și pentru umanitate", a adăugat Ban Ki-moon cu privire la Piccard, în timp ce acesta zbura peste apele Golfului. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: calatorie carburant energie solara
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close