Solicitare inedită a unui om al străzii, acuzat de tentativă de omor. Magistraților din Pitești nu le-a venit să creadă

de A.M.P    |    31 Dec 2016   •   11:30
Solicitare inedită a unui om al străzii, acuzat de tentativă de omor. Magistraților din Pitești nu le-a venit să creadă Foto: pixabay.com

Un bărbat de 29 de ani, fără locuinţă, care luna trecută a înjunghiat, la Piteşti, un alt om al străzii, a cerut magistraţilor schimbarea măsurii arestului cu una mai uşoară: arestul la domiciliu, scrie adevarul.ro.

Eugen Dinu îşi duce traiul pe unde apucă. Vara, pe străzi, iarna, aciuat prin case părăsite. De când a venit frigul, tânărul şi-a găsit adăpost, împreună cu alţi câţiva boschetari, în cartierul piteştean Nord, într-o casă de pe strada Negru Vodă, în care, de ani buni, nu mai locuieşte nimeni.

Până luna trecută, trăia, ca şi tovarăşii săi, din mila celor care trec prin zonă şi lasă din când în când, câte o bucată de pâine. În noiembrie, între “locatarii” imobilului dezafectat a izbucnit un scandal de proporţii. În încăierare, Eugen Dinu a luat un cuţit pe care l-a înfipt în Georgian Ţurlui, de 21 de ani.

Victima a fost la un pas de moarte, pentru că lama care i-a penetrat toracele a trecut la doar câţiva centimetri de inimă. Eugen Dinu a fost trimis direct în arest, iniţial pentru 24 de ore, cu prelungirea ulterioară a măsurii.

Nu i-a plăcut însă după gratii şi s-a gândit să-şi încerce norocul în faţa magistraţilor, solicitând nici mai mult nici mai puţin decât înlocuirea actualei măsuri cu cea a controlului judiciar sau cu arest la… domiciliu, cum a aflat de la colegii săi de detenţie că se practică. Unde? În acelaşi imobil în care a avut loc teribila faptă şi pe care bărbatul îl consideră… acasă.

Judecătorul a respins însă cererile inculpatului privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

 

Judecătorul a respins însă cererile inculpatului privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar şi a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş: “Dispune prelungirea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.01.2017 şi până la 31.01.2017 inclusiv, luată faţă de inculpatul Dinu Eugen, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor(...).Cu drept de contestaţie în 48 de ore“, după cum se arată în decizia instanţei.

Citeste mai mult: adev.ro/oizxpk
Parteneri
x close