Antena 3 CNN Actualitate Inedit O nouă specie de pasăre a fost descoperită pe teritoriul României

O nouă specie de pasăre a fost descoperită pe teritoriul României

O specie nouă pentru avifauna din România a fost observată pe Lacul Tătaru din judeţul Brăila.

O nouă specie de pasăre a fost descoperită pe teritoriul României
Sursa foto: Societatea Ornitologica Romana/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2024   •   23:25

O specie nouă pentru avifauna din România a fost observată pe Lacul Tătaru din judeţul Brăila, unde a fost identificat un pescăruş mediteranean, transmite Societatea Ornitologică Română.

Larus audouinii este un pescăruş caracteristic ţărilor din jurul Mediteranei şi coastei nord-vestice a Africii. Acesta are ciocul roşu, picioarele gri-albăstrui şi spatele de un gri foarte deschis.

"La finalul a două zile de teren în timpul cărora a participat la amplasarea unor noi cuiburi artificiale pentru şoimii dunăreni, în drum spre casă colegul nostru Ciprian Fântână a identificat o specie nemaivăzută în România până acum. Larus audouinii este un pescăruş caracteristic ţărilor din jurul Mediteranei şi coastei nord-vestice a Africii.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări mai multe imagini cu pescăruşul mediteranean:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ca aproape toate celelalte specii de pescăruşi (peste 50), este întâlnit în zone acvatice, deşi preferă ţărmurile marine, şi este un ihtiofag (se hrăneşte cu peşte), dar şi omnivor oportunist (consumă orice materie organică găseşte - insecte, crustacee, plante etc.)", reiese dintr-un articol postat pe pagina de internet a SOR.



Conform aceleiaşi surse, pescăruşii sunt printre speciile cel mai dificil de identificat în teren şi există numeroase cărţi dedicate diferenţierii unui pescăruş de altul. 

"Speciile de păsări nou observate la noi în ultimii ani (şi nu sunt puţine!) nu reflectă neapărat o stare mai bună a habitatelor, ci sunt mai degrabă un semn al creşterii numărului de observatori specializaţi (amatori sau profesionişti), al creşterii accesibilităţii instrumentelor optice necesare pentru observarea (şi imortalizarea) păsărilor (binocluri, lunete, aparte foto cu teleobiectiv), al creşterii disponibilităţii de timp şi resurse a celor care au această pasiune şi/sau profesie şi, de ce nu, al eficientizării comunicării dintre cei care pot confirma, verifica şi împărtăşi bucuria adusă de inedit", arată SOR. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close