Antena 3 CNN Actualitate Inedit Statul le-a anulat căsătoria. Motivul este de-a dreptul uluitor

Statul le-a anulat căsătoria. Motivul este de-a dreptul uluitor

Statul le-a anulat căsătoria. Motivul este de-a dreptul uluitor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Apr 2018   •   21:17

În Singapore, un cuplu contestă anularea căsătoriei după ce soțul și-a schimbat sexul, iar uniunea între persoane de același sex este interzisă în această țară. Avocatul celor doi, citat de AFP, a depus un recurs în justiţie după ce o instanţa a decis anularea căsătoriei lor.

Căsătoria celor două persoane a fost anulată din oficiu de autorităţile singaporeze din cauza intervenţiei chirurgicale de schimbare a sexului suferită de soţ. În acest context, uniunea celor doi a fost asimilată unei căsătorii între două persoane de acelaşi sex – ilegală în Singapore.

Faith şi Bryce Volta s-au căsătorit în 2015, însă Faith a trecut ulterior printr-o operaţie de schimbare a sexului, astfel încă pe actele sale de identitate este menţionat în prezent sexul feminin. Şase luni mai târziu, serviciile de stare civilă au chemat cuplul şi l-au informat cu privire la anularea căsătoriei.

Cei doi au depus un recurs la Înalta Curte pentru a cere reînscrierea căsătoriei lor în registrul civil, a confirmat avocatul Eugene Thuraisingam, al cărui cabinet reprezintă reclamanţii gratuit.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: casatorie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close