Antena 3 CNN Actualitate Inedit Știai? Acesta a fost primul accident rutier din România în care a murit o celebritate! Era vara anului 1915

Știai? Acesta a fost primul accident rutier din România în care a murit o celebritate! Era vara anului 1915

Știai? Acesta a fost primul accident rutier din România în care a murit o celebritate! Era vara anului 1915
Sursa foto: foto: Pixabay.com
07 Dec 2018   •   22:07

Primele vehicule au pătruns în România în anul 1889. De fapt, primul vehicul care circula prin București era un Peugeot și deținătorul era baronul Barbu Bellu.

În anii următori, vehiculele erau o raritate. Totuși, primul accident care a zguduit România avea să aibă loc în vara anului 1915, scrie Shtiu.ro.

Alexandru Coşbuc, unicul fiu al poetului George Coşbuc, a murit în apropiere de municipiul Târgu Jiu, într-un accident de circulaţie.

Presa vremii a scris pe larg despre teribilul accident în care și-a pierdut viața tânărul de 19 ani.

„Alexandru Coşbuc se afla într-o maşină Mercedes Torpedo Benz, împreună cu Alexandru Stâlpeanu, un latifundiar din Teleorman, proprietarul maşinii, probabil şi singura care circula, în vremea respectivă, pe drumurile Gorjului. Cei doi se întorceau de la vila din Tismana, unde George Coşbuc se retrăgea de multe ori ca să scrie poezii.

Alexandru Coşbuc avea 19 ani şi era student. Acesta fusese chemat în armată şi urma să ajungă la Drobeta Turnu Severin. Maşina a lovit un bolovan mai mare, după care a intrat într-o căruţă aflată în faţă. Alexandru Stâlpeanu a murit pe loc, iar Alexandru Coşbuc a fost rănit grav. A fost transportat cu o căruţă la spitalul din Târgu Jiu, dar a murit pe drum. George Coşbuc a fost foarte afectat de acest eveniment şi a ridicat o fântână în amintirea singurului său copil”

În urma acestui incident nefericit, George Coşbuc nu a mai putut fi omul de odinioară și nu a mai fost capabil să scrie vreo poezie. După trei ani, în 1918, poetul a murit. Printre operele lăsate în urma sa se numără „Nunta Zamfirei”, „Moartea lui Fluger” sau „Noi vrem pământ”.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close