Antena 3 CNN Actualitate Inedit Știai? Acesta este singurul român care a dansat cu Charlie Chaplin

Știai? Acesta este singurul român care a dansat cu Charlie Chaplin

Puțini români mai știu astăzi povestea lui.

Știai? Acesta este singurul român care a dansat cu Charlie Chaplin
Sursa foto: Hepta
08 Iun 2020   •   17:26

Personalitate marcantă a lumii actoricești interbelice, Constantin Tănase s-a stins, la 65 de ani, imediat după ce rușii au pus stăpânire pe România, pe finalul lunii august, 1945.

S-a spus că faimosul cupletist ce-i atrăsese, cândva, atenția inegalabilului Charlie Chaplin, a fost ucis se sovietici, supărați că ”Năsăilă” îi lua în bâză în spectacolele sale. Unii vorbesc despre o bere rece, ”rasă”-n Cișmigiu, ce i-a provocat o infecție a amigdalelor, alții despre un tratament-șoc cu 20 de aspirine pe zi!

Personalitate marcantă a lumii actoricești interbelice, Constantin Tănase s-a stins, la 65 de ani, imediat după ce rușii au pus stăpânire pe România, pe finalul lunii august, 1945. S-a spus că faimosul cupletist ce-i atrăsese, cândva, atenția inegalabilului Charlie Chaplin, a fost ucis se sovietici, supărați că ”Năsăilă” îi lua în bâză în spectacolele sale. Unii vorbesc despre o bere rece, ”rasă”-n Cișmigiu, ce i-a provocat o infecție a amigdalelor, alții despre un tratament-șoc cu 20 de aspirine pe zi!

Născut în același an cu alt mare moldovean, Sadoveanu - în 1880 - Constantin Tănase, pleacă la cumpăna dintre secole să cucerească Bucureștiul, din târgul Vasluiului, acolo unde-i plăcea să tragă, mereu, cortina, când trupele de teatru poposeau pe malurile Bârladului. La 39 de ani, pune bazele trupei ”Cărăbuș”, inspirat, la o bere, de forma locului pe care-l găsise pentru ridicarea sălii de spectacole, asemănătoare cu ce a insectei.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Subiecte în articol: Charlia Chaplin Constantin Tănase
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close