Antena 3 CNN Actualitate Inedit Știai? Cine l-a prins pe Ion Râmaru, cel mai celebru criminal din România

Știai? Cine l-a prins pe Ion Râmaru, cel mai celebru criminal din România

Știai? Cine l-a prins pe Ion Râmaru, cel mai celebru criminal din România
21 Oct 2019   •   16:33

Ion Râmaru a terorizat Bucureștiul în perioada anilor 1970-1971, pe vremea în care era student, comițând patru omoruri, mai multe violuri și câteva tentative de omor. Acesta a rămas în istorie ca fiind cel mai celebru criminal din istoria României. Râmaru a primit pedeapsa capitală în anul 1971 și a fost ucis de către un pluton de execuție. Totuși, cine l-a prins pe Râmaru?

Rîmaru a fost prins în urmă unei greşeli colosale. Acesta și-a pierdut o adeverinţă medicală lângă una dintre victimele sale, pe bază căreia a fost identificat şi arestat.

Sub trupul Mihaelei Ursu, ultima femeie ucisă cu sânge rece de către Ion Râmaru, anchetatorii au găsit o adeverinţă medicală eliberată, în martie 1971, de la cabinetul neuro-psihiatrului Octavian Ienişte. Totuși, numele celui care îi era adresată adeverința era șters. Astfel, oamenii legii au analizat toate cele 83 de scutiri emise de respectivul cabinet în martie 1971. Așa au ajuns oamenii legii la Râmaru.

Când a fost reținut, Ion Râmaru mergea către căminul studenţesc unde locuia şi avea o sacoşă în care ascundea o toporişcă şi un cuţit de bucătărie, chiar armele unora dintre crime. Cu armele din sacoşă a încercat să lovească poliţiştii, dar a fost imobilizat şi dus în arest.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close