Antena 3 CNN Actualitate Inedit Știai? Momentul în care marele Ilarion Ciobanu a semănat teroare cu mitraliera într-un hotel

Știai? Momentul în care marele Ilarion Ciobanu a semănat teroare cu mitraliera într-un hotel

Știai? Momentul în care marele Ilarion Ciobanu a semănat teroare cu mitraliera într-un hotel
27 Sep 2019   •   17:56

La filmul «Capcana mercenarilor» din 1981, regizat de Sergiu Nicolaescu, Ilarion Ciobanu primise un rol. Când a ajuns însă la Brașov, la Hotelul Aro, unde erau cazați toți actorii, a aflat cu stupoare că rolul său i-a fost dat lui Corneliu Gârbea.

"Sergiu îl lăsase și fără cazare, și fără indemnizație, adică, mai pe românește, fără un ban în buzunare. L-am luat pe Ilarion cu noi în cameră, că doar nu-l lăsam pe drumuri”, a povestit, pentru Libertatea, fostul cascador Vasile Popa.

Lui Ilarion Ciobanu i-a fost clar că asta era „plata” pentru felul cum se purtase la „Nemuritorii”, când a preferat să stea la terasă, la băute, în loc să meargă la filmări. Însă n-a vrut să lase lucrurile așa și a căutat, la rându-i, o metodă de răzbunare.

Cum filmul avea acțiunea plasată imediat după Primul Război Mondial, actorul fără rol a mers pe platoul de filmare – unde colegii îl primeau fără probleme, chiar dacă nu făcea parte din distribuție – și a luat pe ascuns de la recuzită o pușcă-mitralieră.

Armă cu care a plecat la hotel, unde a semănat teroare! Povestește Vasile Popa: „Ilarion a intrat în Hotelul Aro cu arma în mână. Lângă recepție erau o grămadă de turiști străini, care așteptau să li se repartizeze camerele. Ilarion s-a așezat pe burtă în fața lor, a desfăcut crăcanele puștii mitralieră, i-a luat la țintă și a început să strige «bum-bum-bum», imitând zgomotul făcut de o armă adevărată. Toți turiștii s-au aruncat la pământ”.

Întâmplarea a fost urmată de un scandal imens.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close