Antena 3 CNN Actualitate Inedit Știai? Țara în care apare un singur nume pe buletinul de vot

Știai? Țara în care apare un singur nume pe buletinul de vot

Știai? Țara în care apare un singur nume pe buletinul de vot
27 Noi 2019   •   16:34

E adevărat că există o țară unde pe buletinul de vot apare un singur nume?

Coreea de Nord este unul dintre cele mai închise state din lume. Începând cu anul 1948, Coreea de Nord este condusă de dinastia Kim fiind astăzi una dintre ultimile țări din lume cu regim totalitar, scrie Shtiu.ro.

Democrația în Coreea de Nord pare a fi o utopie. Asta nu înseamnă că în țara condusă de Kim Jong-Un nu sunt alegeri. La fiecare cinci ani, în Coreea de Nord, electoratul alege Adunarea Supremă a Poporului (SPA).

În plus, față de alegerea Adunării Populare Supreme, oamenii aleg reprezentanți în orașe, județe și provincii. Alegerile în Coreea de Nord sunt non-competitive, fără opoziție, cu candidați pentru fiecare oficiu aleși în prealabil de către organizațiile de partid.

Pe buletinele de vot apare, de obicei, un singur nume, decis de partidul lui Kim Jong-Un, Frontul Democrat pentru Reîntregirea Patriei. Cu alte cuvinte, în Coreea de Nord se practică nu alegeri democratice, ci alegeri inutile. Sau, alegeri cu o singură opțiune.

Analiştii politici din întreaga lume sunt de părere că operaţiunile de vot din Coreea de Nord sunt, de fapt, un rit care le permite autorităţilor să revendice un mandat popular şi să consolideze loialitatea faţă de regim.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close