Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Ștrandul fără fund", locul unic în România unde oamenii se tratează cu apă sărată

"Ștrandul fără fund", locul unic în România unde oamenii se tratează cu apă sărată

Există un loc în România unde salinitatea este de zece ori mai mare decât concentrația din Marea Neagră, fiind comparabilă cu cea de la Marea Moartă.

"Ștrandul fără fund", locul unic în România unde oamenii se tratează cu apă sărată
Sursa foto: Ștrandul Fără Fund, Ocnele Mari/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   18:08

Ștrandurile cu apă sărată de la Ocnele Mari, din Vâlcea, au revenit în atenția turiștilor. 

Unul dintre ștranduri s-a creat pe o veche gură de mină, motiv pentru care concentrația salinității sale este de peste 300 grame la litrul de apă, în contextul în care cea din Marea Moartă este de 34%, scrie adevarul.ro. Acest fapt face din Ocnele Mari un loc unic în România, iar după unii chiar în Europa. Apele celuilalt ștrand, în schimb, sunt mai concentrate în săruri minerale, în special în clorură de sodiu. Tot aici există și un bazin de nămol sapropelic.

Ștranduri cu apă sărată la Ocnele Mari

La nici jumătate de kilometru distanță de Primăria Ocnele Mari se găsește "Ștrandul fără fund", în imediata vecinătate a Parcului de aventură Buridava – cel mai mare din Oltenia.

Ștrandul Fără Fund din Ocnele Mari poate fi destinația perfectă de petrecere a timpului liber, precum și locul ideal pentru ameliorarea problemelor de sănătate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Complexul este dotat cu două bazine cu apă sărată și o mini-piscină cu apă dulce pentru copii, unități de cazare, șezlonguri, baldachine, plaje cu nisip, loc de joacă și dușuri. Cel mai mare dintre bazine este prevăzut cu o zonă specială în care adâncimea nu depășește o jumătate de metru. În alt bazin, mai mic ca suprafață ocupată, adâncimea ajunge până la 2,2 metri.

În incinta sa, prețurile pentru închirierea unei camere sau a unui apartament în bungalouri, cu ieșire direct pe plajă, variază între 300 și 370 de lei/zi. 

La doi kilometri depărtare de "Ștrandul fără fund" mai există un ștrand cu acces gratuit pentru localnici - "Ștrandul Alb - Albastru" Ocnița.

Cazarea este posibilă în ambele ștranduri, dar este necesară o programare prealabilă, pentru minimum două nopți.

Tarifele la ștrandurile cu apă sărată

O intrare la ștrand, pentru adulți, costă 35 de lei. Biletul permite ieșirea din ștrand pentru o perioadă de timp limitată la 5 – 10 minute. În caz contrar se poate achiziționa un bilet de acces cu două intrări/zi la prețul de 50 de lei/persoană.

Seara, în timpul săptămânii, între orele 18:00 - 20:00, accesul în ștranduri costă 20 de lei.

Pentru copiii cu vârste între 3 și 14 ani, tarifele variază între 15 și 25 de lei/zi, în funcție de numărul de intrări, iar seara este de 10 lei, de luni până joi inclusiv.

Copiii sub trei ani au acces gratuit.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close