Antena 3 CNN Actualitate Inedit SUA şi Marea Britanie, la un pas de a duce omenirea într-un război nuclear. Totul a fost ţinut secret până acum

SUA şi Marea Britanie, la un pas de a duce omenirea într-un război nuclear. Totul a fost ţinut secret până acum

SUA şi Marea Britanie, la un pas de a duce omenirea într-un război nuclear. Totul a fost ţinut secret până acum
Sursa foto: foto: Pixabay.com
29 Sep 2018   •   17:08

SUA şi Marea Britanie au fost la un pas de a duce omenirea într-un război nuclear.

La apogeul Războiului Rece, cele două mai puteri Occidentale - America şi Anglia - au fost la un pas de a împinge Uniunea Sovietică în lansarea unui atac nuclear împotriva Vestului. Aceste informaţii bombă au apărut în presa din Marea Britanie, acum, după desecretizarea mai multor dosare din acea perioadă, potrivit Daily Mail.

Un "holocaust nuclear" a fost evitat în ultimul moment, spun experţii care sugerează că incidentul a fost chiar mai grav decât criza rachetelor cubaneze din 1962.

Documentele desecretizate arată că "exerciţiul NATO" din 1983 a fost atât de realist executat, încât sovieticii au crezut în mod eronat în iminenţa unui atac nuclear al Vestului.

Astfel că, Uniunea Sovietică a lansat submarine care transportau rachete nucleare în Oceanul Arctic şi peste 20 de aeronave cu arme nucleare.

"Am fost la un buton distanţă de un război nuclear ireversibil. Cred cu tărie că acesta a fost cu mult mai serios decât criza rachetelor cubaneze", a declarat Peter Burt, directorul Serviciului de Informaţii Nucleare.

×
Parteneri
Cine ia mai puţini bani | Deciziile coaliţiei pe pensiile speciale
x close