Antena 3 CNN Actualitate Inedit O ţestoasă dată dispărută acum trei ani, a reușit să parcurgă 8 kilometri înainte de a fi găsită de poliţiştii din Florida

O ţestoasă dată dispărută acum trei ani, a reușit să parcurgă 8 kilometri înainte de a fi găsită de poliţiştii din Florida

O broască țestoasă africană, care a fost dată dispărută de proprietarii săi în urmă cu trei ani și jumătate, a fost descoperită de poliţişti la opt kilometri de locuința acestora.

O ţestoasă dată dispărută acum trei ani, a reușit să parcurgă 8 kilometri înainte de a fi găsită de poliţiştii din Florida
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    25 Oct 2023   •   17:25

Un cuplu din Florida a sunat la poliţie în aprilie 2020  pentru a anunța dispariția țestoasei lor. 

În tot acest timp, proprietarii şi-au pierdut speranța că o vor mai găsi vreodată, însă recent aceasta a fost găsită de o patrulă de poliţie, la doar opt kilometri de casa lor, în Interlachen, un orășel cu o populație de aproximativ 1.400 de locuitori.

Mai exact, țestoasa a atras atenţia unui echipaj de poliţie care a sesizat că animalul exotic este extrem de prietenos. Aşa s-au gândit că ar putea aparține cuiva şi au cerut ajutorul pe reţelele sociale.

"Ea este cu siguranță țestoasa cuiva întrucât îi plac oamenii și să fie mângâiată pe cap”, a anunțat și biroul șerifului într-o postare făcută pe Facebook.

La apel a răspuns şi un ONG din Comitatul Putnam din Florida care a distribuit informaţiile despre țestoasă peste tot.

La scurt timp, organizația a primit sute de mesaje de la oamenii care şi-au amintit de țestoasă şi au putut indica cine sunt proprietarii ei.

Astfel, proprietarii şi-au recuperat bucuroși animalul exotic care timp de trei ani a dat dovadă de curaj şi anduranță înfruntând iernile grele.

"Ea este într-o formă puțin nefastă din cauză că a petrecut atâtea ierni în frig, însă va fi OK iar noi am recomandat o vizită la medicul veterinar”, au mai transmis reprezentanții ONG-ului, Wildest Animal Rescue

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: broasca testoasa Florida politisti
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close