Antena 3 Actualitate Inedit Ți-ai fi imaginat? Ce note avea Nicolae Ceaușescu la matematică în școala primară

Ți-ai fi imaginat? Ce note avea Nicolae Ceaușescu la matematică în școala primară

25 Apr 2018   •   12:09
Ți-ai fi imaginat? Ce note avea Nicolae Ceaușescu la matematică în școala primară
Sursa foto: foto: captura video

Doar 11 au fost toţi anii de acasă ai lui Nicolae Ceauşescu.

Cu şcoala primară a sfârşit şi copilăria băiatului sub ocrotire părintească. Ca pe-un veşmânt strâmt şi uzat, între hotarele locului natal a abandonat definitiv tradiţiile, muncile şi credinţele vieţii rurale, scrie ziarulnational.md.

Tatăl său, Andruta, avea trei hectare de pământ, câteva oi şi îşi mai susţinea familia din croitorie. Totuşi, preotul satului spunea despre el că: „Nu se interesa de copiii lui; fura, bea, sarea la bătaie şi înjura...” Mâncarea de bază era mămăliga.

Ar fi putut să se întreţină destul de bine din ceea ce avea în gospodărie. Totuşi, tatăl lui Ceauşescu, cheltuia de cele mai multe ori banii la cârciuma din sat. Se pare că Andruta Ceauşescu nu se bucura de o faimă prea grozavă în comunitate.

Pe de altă parte, mama lui Nicolae Ceauşescu, Alexandra, era analfabetă, însă era apreciată de vecinii săi ca fiind o femeie „muncitoare şi apropiată faţă de cei din jur".

În ceea ce priveşte educaţia lui Nicolae Ceauşescu, acesta a făcut patru clase la şcoala din sat. Rezultatele obţinute de acesta la învăţătură erau mediocre: la citire, obţinea de ce cele mai multe ori note ce corespund calificativelor „bine”, iar la matematică - „satisfăcător”.

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close