Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fotografie inedită a icebergului care a scufundat Titanicul - FOTO

Fotografie inedită a icebergului care a scufundat Titanicul - FOTO

Fotografie inedită a icebergului care a scufundat Titanicul - FOTO
Sursa foto: sursa: .bbc.co.uk
17 Oct 2015   •   23:12

O fotografie unica in care apare un iceberg despre care se spune ca ar fi cel care a dus la scufundarea Titanicului va fi scoasa la licitatie, potrivit ziare.com.

Fotografia a fost facuta de catre seful stewarzilor de pe Prinz Adalbert in dimineata zilei de 15 aprilie 1912, la cateva ore dupa ce Titanicul s-a scufundat in urma coliziunii cu un iceberg, arata CNN.

Imaginea a fost insotita de o nota a celui care a facut-o in care spunea ca a vazut pe iceberg vopsea rosie, care parea ca a aparut acolo in urma coliziunii cu o nava.



sursa: Henry Aldridge & Son auctioneers


"A doua zi dupa scufundarea Titanicului, vaporul Prinz Adalbert a trecut pe langa icebergul din aceasta fotografie. Nu stiam inca dezastrul care s-a intamplat cu Titanicul. Pe o parte (a icebergului - n.red) vopseaua rosie era vizibila si parea facuta de decopertarea unei nave", scrie pe bilet. Acesta este semnat de seful stewarzilor, M. Linoenewald, si de trei membri ai echipajului.

Fotografia a stat ani de zile pe un perete al casei de avocatura care ii reprezenta pe proprietarii Titanicului, White Star Line. Firma s-a inchis in 2002, iar cei patru parteneri scot acum fotografia la licitatie insotita de respectiva nota.

Pretul estimat este de 15.400-23.200 de dolari.

Titanicul, o nava la bordul careia se aflau 2.200 de persoane, s-a scufundat in 1912, in urma tragicului eveniment murind 1.517 oameni.


×
Subiecte în articol: Titanic
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close