Antena 3 Actualitate Inedit Suedezii vor cursuri de limba română. Motivul este de-a dreptul incredibil

Suedezii vor cursuri de limba română. Motivul este de-a dreptul incredibil

21 Iul 2018   •   11:40
Suedezii vor cursuri de limba română. Motivul este de-a dreptul incredibil

Un profesor suedez din Uppsala a propus universității la care lucrează înființarea unui cerc de limba română pentru ca toți conaționallii săi care doresc să poată învăța limba cu scopul de a interacționa mai bine cu cerșetorii români, relatează publicația unt.se. 

Uppsala este cel de-al patrulea oraș din Suedia ca mărime, având o populație de aproximativ 200 000 de locuitori. În ultima perioadă, zona a fost invadată de cerșetori români. 

Pe pagina de Facebook "Împreună pentru Uppsala", profesorul Simon Wrang a prezentat o sugestie - un cerc de studiu în limba română.

"Mă opresc, de obicei, și dau o monedă celor care cerșesc, dar nu putem comunica. Doar prin schimbul de fraze cred că putem fi mai apropiați", spune Simon Wrang.

Ideea cercului de limba română a fost acceptată de "Universitatea poporului" din localitate, acolo unde Simon oferă deja întâlniri de informare. Primele două au avut loc marți și joi. 

"Până marți, s-au arătat deja interesate opt persoane pentru a studia limba română. Cred că vor fi tot mai mulți," spune Simon Wrang.

Simon Wrang este scriitor și lucrează ca profesor. Are un interes deosebit pentru limbile străine și poate vorbi franceză și spaniolă. Spune că limba română este foarte apropiată de cele două.

"Ideea este că vom învăța împreună pe baza unui manual pe care îl puteți comanda online. Limba română are o pronunțare relativ ușoară, dar o gramatică destul de dificilă," spune el. 

"Cred că va fi minunat", concluzionează Simon Wrang.

Sursa: stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: cursuri limba romana motiv cersetori

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close