Antena 3 CNN Actualitate Inedit Transformarea uluitoare a comunei care s-a abonat la fonduri europene: poveste de succes într-un judeţ plin de şomeri

Transformarea uluitoare a comunei care s-a abonat la fonduri europene: poveste de succes într-un judeţ plin de şomeri

Transformarea uluitoare a comunei care s-a abonat la fonduri europene: poveste de succes într-un judeţ plin de şomeri
Sursa foto: Foto: Alexandra Georgescu/Adevarul.ro
20 Apr 2017   •   17:27

O comună din Mehedinţi a găsit reţeta succesului pentru dezvoltare, în condiţiile în care judeţul e unul sărac, în top pentru numărul mare de şomeri. Totuşi Primăria Şişeşti a reuşit să atragă un total de aproximativ 3 milioane de euro din fonduri europene, scrie adevarul.ro.

Primarul din Şişeşti, Marian Răducan, aflat acum la al şaptea mandat, şi-a dat seama că singura şansă de a schimba faţa comunei este atragerea de fonduri europene. Cum încasările din taxele şi impozitele locale sunt foarte mici, iar sumele venite de la Guvern ori Consiliul Judeţean (CJ) - insuficiente, şi-a concentrat activitatea pe proiecte europene.

„Sărăcia ne-a împins de la spate în primul rând, apoi faptul că îmi respect cetăţenii care m-au pus în această funcţie. Ştiu, e mult mai uşor să primeşti bani de la CJ sau prin hotărâre de Guvern decât să faci un proiect european şi să fii verificat până la ultimul bănuţ, dar noi am ales această cale“, explică primarul.

Faima comunei a ajuns până la Bruxelles, care a invitat Şişeştiul pentru Gala Premiilor RegioStars din 10 octombrie 2017. Aceste premii identifică bune practici în dezvoltarea regională şi evidenţiază proiectele inovative şi originale.
 

×
Subiecte în articol: mehedinti fonduri europene
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close