Antena 3 CNN Actualitate Inedit Trebuia să fie o petrecere surpriză de aniversare. Însă destinul a doi tineri s-a schimbat radical în acea seară

Trebuia să fie o petrecere surpriză de aniversare. Însă destinul a doi tineri s-a schimbat radical în acea seară

Trebuia să fie o petrecere surpriză de aniversare. Însă destinul a doi tineri s-a schimbat radical în acea seară
Sursa foto: Foto: Facebook
10 Mai 2016   •   14:13

Pe 27 iunie 2010, doi tineri născuţi în Canada au trăit cel mai urât coşmar. Tim şi Alex aveau o familie frumoasă, care s-a mutat în Statele Unite, pentru a avea condiţii mai bune de viaţă. Iar în acea seară, băiatul mai mare avea parte de o petrecere supriză pregătită de mama sa pentru cea de-a 20-a aniversare.

Nimic nu anunţa ceea ce avea să urmeze. Când toată lumea se aştepta mai puţin, agenţii FBI au dat buzna în casă şi le-au arestat părinţii. Mai târziu, au aflat cu stupoare că aceştia erau spioni ruşi, lucrau pentru SVR, agenţia de informaţii externe a Rusiei moderne, succesoare a KGB-ului, şi că numele lor sunt cu totul altele decât cele pe care tinerii le cunoşteau.

Astfel, tatăl lor, Donald Heathfield, se numea, de fapt, Andrei Bezrukov, iar mama lor, Tracey Foley, avea numele real de Elena Vavilova. Despre acel episod cei doi fraţi au vorbit recent cu un jurnalist al cotidianului britanic „The Guardian“.

Acum, cei doi băieţi se chinuie să obţină din nou cetăţenia canadiană pentru că o consideră parte a identităţii lor şi ei nu au nicio vină pentru păcatele părinţilor lor.

 

 

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close