Antena 3 CNN Actualitate Inedit Tu cât de repede găsești litera ”T”? Uite la ce concluzii surprinzătoare au ajuns oamenii de știință

Tu cât de repede găsești litera ”T”? Uite la ce concluzii surprinzătoare au ajuns oamenii de știință

Tu cât de repede găsești litera ”T”? Uite la ce concluzii surprinzătoare au ajuns oamenii de știință
Sursa foto: Foto: Universitatea Johns Hopkins
02 Mar 2016   •   10:04

Cât de repede poți găsi litera ”T” ascunsă între aceste forme? Dacă ți se pare dificil de identificat, atunci trebuie să știi că litera T nu este de culoare roșie. Cu toate că această informație pare deosebit de utilă în cazul de față, oamenii de știință au descoperit că tocmai un astfel de indiciu te poate bloca, scrie mirror.co.uk.

Intr-un studiu realizat de Universitatea Johns Hopkins, publicat de psychologicalscience.org, participanților li s-a cerut să ignore culoarea semnelor.

După o serie de 100 de teste, subiecții și-au antrenat creierele să identifice foarte repede și fără ajutor litera din amalgamul de semne, spre deosebire de subiecții cărora li s-a cerut să țină cont de culoare.

Prin urmare, concluzia la care au ajuns oamenii de știință este aceea că, contrar aparențelor, cu cât deținem mai puține indicii într-o problemă de rezolvat, cu atât vom fi mai concentrați la ceea ce ni se cere să facem și vom rezolva cu succes sarcina.

Soluția:



×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close