Antena 3 CNN Actualitate Inedit Uimitorul destin al tânărului genial care a picat de două ori Bac-ul, după care nu s-a mai oprit din învăţat

Uimitorul destin al tânărului genial care a picat de două ori Bac-ul, după care nu s-a mai oprit din învăţat

Uimitorul destin al tânărului genial care a picat de două ori Bac-ul, după care nu s-a mai oprit din învăţat
Sursa foto: Gabriel Marcel Boghian/adevarul.ro
09 Oct 2016   •   14:28

Gălăţeanul Gabriel Marcel Boghian (23 de ani) a reuşit să treacă peste umilinţa nepromovării examenului de Bacalaureat şi, printr-o muncă susţinută şi o voinţă de fier, a reuşit să ia Bacul, apoi să urmeze o facultate. A câştigat numeroase premii de inventică, a devenit inginer şi are în plan realizarea a două dispozitive revoluţionare pentru siguranţa şoferilor şi a pasagerilor, scrie adevarul.ro.

Gabriel Marcel Boghian, un tânăr de 23 de ani din Galaţi, este un inginer de succes care, în prezent, pune la punct două invenţii care ar putea revoluţiona domeniul siguranţei pasagerilor din autovehicule. Dar nu ar fi ajuns aici dacă nu ar fi trecut printr-o experienţă pe care mulţi o consideră umilitoare: a picat examenul de Bacalaureat. De două ori.

Gabriel Boghian lucrează la două creaţii simple, dar foarte importante pentru maşini. Prima este o soluţie de îmbunătăţire a siguranţei maşinilor printr-un sistem de amortizoare, care este foarte ieftin şi foarte simplu de realizat.

„E vorba de înlocuirea unei traverse, care în caz de impact frontal, se comprimă şi preia toată energia, cu un amortizor, care să funcţioneze pe bază de fluid şi aer comprimat“, spune inginerul.

×
Subiecte în articol: bac
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close