Antena 3 CNN Actualitate Inedit Uluitoarea poveste a românului Ieronim Budac, şoferul lui Al Capone. Întors în România, a fost ales primar 14 ani

Uluitoarea poveste a românului Ieronim Budac, şoferul lui Al Capone. Întors în România, a fost ales primar 14 ani

Uluitoarea poveste a românului Ieronim Budac, şoferul lui Al Capone. Întors în România, a fost ales primar 14 ani
Sursa foto: sursa foto: Historia
30 Apr 2018   •   14:49

Ieronim Budac este un român născut la Cârţişoara, în judeţul Sibiu. A ajuns în anii ’20 în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat ca şofer pentru Al Capone. Întors în România, a fost ales primar în localitatea natală.

În anii ’20, zeci de mii de românii au emigrat în SUA pentru un trai mai bun. Printre aceştia, s-a numărat şi un bărbat pe nume Ieronim Budac, un ardelean născut la data de 6 mai 1897 în localitatea Cârţişoara, din judeţul Sibiu. La doar 20 de ani, a plecat în America, tărâm pe care a trăit o aventură cu gangsteri veritabilă.

Ieronim Budac a ajuns peste ocean cu doi ani înainte ca prohibiţia să fie instaurată în Statele Unite ale Americii, timp în care a început să se interzică vânzarea, producerea, consumarea şi transportarea de alcool şi de băuturi alcoolice. În această perioadă, de doi ani, ardeleanul a reuşit să se infiltreze în cercuri mai mult sau mai puţin dubioase.

Continuarea, pe Historia.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close