Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un animal dispărut din România acum 40 de ani, a reapărut din senin. Este inedit unde și-a făcut apariția

Un animal dispărut din România acum 40 de ani, a reapărut din senin. Este inedit unde și-a făcut apariția

Un animal dispărut din România acum 40 de ani, a reapărut din senin. Este inedit unde și-a făcut apariția
Sursa foto: Foto: Turnul Sfatului
24 Aug 2017   •   09:34

Din primăvara acestui an, pe firul de apă ce curge din lacul Dumbrava formând mai apoi pârâul Trinkbach, a apărut un castor. Prezența acestui animal dispărut din țara noastră în urmă cu aproape 40 de ani s-a făcut simțită după ce nivelul apei în zonă a început să crească, scrie Turnul Sfatului.

Deocamdată, reprezentanții Muzeului Astra nu au o explicație legată de apariția mamiferului rozător în incinta celui mai mare muzeu în aer liber din Europa. Acesta s-a instalat în partea dinspre podul care duce la zona de etno-tehno-parc a complexului muzeal.

„Ne-am întrebat care este cauza creșterii nivelului apei, după care am văzut diferite urme pe copaci. Am luat legătura cu doamna Ana Maria Benedek, de la Ecologia și Protecția Mediului din cadrul Universității «Lucian Blaga» din Sibiu. Ea a venit și ne-a încredințat că este vorba de un castor. Și este unul extrem de activ, încât ar putea să ne inunde toată lunca“, spune Ciprian Ștefan, directorul general al Muzeului Astra.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close