Antena 3 Actualitate Inedit Un asteroid cu ”potenţial periculos”, filmat când se apropie de Pământ. Imagini spectaculoase

Un asteroid cu ”potenţial periculos”, filmat când se apropie de Pământ. Imagini spectaculoase

27 Oct 2019   •   11:00
Un asteroid cu ”potenţial periculos”, filmat când se apropie de Pământ. Imagini spectaculoase

Un asteroid de dimensiunile unui zgârie-nori, clasificat de NASA ca fiind “cu potențial periculos”, a fost filmat în timp ce trece foarte aproape de Terra, informează space.com.

Asteroidul numit 1998 HL1 s-a aflat la 6,21 milioane de kilometri de Terra, aproximativ de 10 ori distanța dintre Pământ și Lună, în momentul în care s-a aflat la cea mai mică distanță de planeta noastră. Asteroidul măsoară în jur de 550 de metri în diametru, comparabil cu înălțimea Sears Tower din Chicago,și se deplasează cu o viteză de 25.000 metri pe oră. 

Traiectoria asteroidului a fost urmărită de Virtual Telescope Project, un observator online fondat de astrofizicianul Gianluca Masi de la Observatorul Astronomic Bellatrix din Ceccano, Italia, care a transmis live, pe Youtube, momentul în care corpul ceresc s-a apropiat cel mai mult de Terra, vineri, 25 octombrie, la ora 17.17 GMT.

×
Subiecte în articol: asteroid
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close