Un câine a reușit să se urce pe acoperișul unei uzine. Cum au reușit pompierii să-l dea jos. Povestea nu are un final fericit

03 Feb 2016   •   17:19
Un câine a reușit să se urce pe acoperișul unei uzine. Cum au reușit pompierii să-l dea jos. Povestea nu are un final fericit Foto: pixabay.com

Un cățel fără stăpân, care a ajuns pe acoperișul fostei fabrici de blănuri din Orăștie, a fost salvat de un echipaj al pompierilor militari din oraș, la capătul unei acțiuni în care salvatorii au reușit să câștige încrederea animalului. Din aprecierile pompierilor militari, câinele este din rasa ciobănesc bucovinean și, deocamdată, nu se știe cum a reușit să urce trei etaje până pe terasa fabricii de blănuri, clădirea fiind dezafectată.

'Când pompierii militari au ajuns pe clădire, câinele se afla pe marginea îngustă a terasei imobilului. Abia după ce un pompier a reușit să-l determine să aibă încredere în el, câinele s-a lăsat prins și adus la parterul clădirii', a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, Anemona Doda. Din păcate, povestea ciobănescului salvat de pompieri are un final trist, pentru că după ce fost coborât de pe acoperiș, în brațe, de către salvatorul său, câinele nu a fost așteptat în fața clădirii de niciun stăpân. Cu toate acestea, pompierii speră ca animalul să-și găsească, în timp, un om care să aibă grijă de el.

Este pentru prima oară când un câine este salvat de pe acoperișul unei hale industriale, de obicei pompierii militari fiind chemați să intervină în sprijinul animalelor care cad în canale sau gropi.

Vedeți aici imagini din timpul operațiunii de salvare

Parteneri
x close