Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un fragment din Coran ar putea zdruncina din temelii islamul

Un fragment din Coran ar putea zdruncina din temelii islamul

Un fragment din Coran ar putea zdruncina din temelii islamul
Sursa foto: sursa foto: historia.ro
11 Ian 2017   •   19:14

Cel mai vechi fragment dintr-un Coran a fost găsit din întâmplare în biblioteca Universității din Birmigham după ce ar fi fost indexat greșit alături de un Coran din secolul al IX-lea. Primele analize arată că fragmentul, alcătuit din două pagini, ar aparține perioadei 568 – 645 d.Hr., ceea ce intră în conflict direct cu informațiile care atestă că prima carte sacră a Islamului a fost scrisă de abia în anul 653 d. Hr.

Mohamed (570 - 632 d. Hr), cel care este considerat profetul sfânt și întemeietorul Islamului, ar fi pus bazele acestei religii în anul 610, întemeiând ulterior la Medina în anul 622 prima așezare islamică. Totuși, primul Coran care se baza pe revelațiile și pe învățăturile sale, nu a apărut decât în anul 653 d. Hr., la ordinele celui de-al treilea succesor de-al său, Califul Uthman. Până atunci, transmiterea revelațiilor Profetului s-a făcut pe cale orală, rareori fiind notate fragmente din Coran pe pietre, frunze sau oase.

După analiza fragmentului care tocmai a ieșit la lumină, unii specialiști afirmă că geneza Islamului, așa cum o știm acum, ar putea fi alta. Mohamed și primii săi discipoli ar fi putut să se inspire și să se ghideze după un text care deja exista și pe care să îl fi modelat după propriile convingeri.

Continuarea, pe historia.ro.

×
Subiecte în articol: islam Coran
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close