Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un ''glob violet'', descoperit pe fundul Oceanului Pacific stârneşte controverse în lumea ştiinţifică - VIDEO

Un ''glob violet'', descoperit pe fundul Oceanului Pacific stârneşte controverse în lumea ştiinţifică - VIDEO

Un ''glob violet'', descoperit pe fundul Oceanului Pacific stârneşte controverse în lumea ştiinţifică - VIDEO
Sursa foto: foto: captura Youtube
29 Iul 2016   •   11:12

O echipă de biologi marini a descoperit în largul coastei Californiei de Sud, pe fundul oceanului, o nouă formă de viaţă. Specialiştii de la Ocean Exploration Trust, aflaţi pe vasul E/V Nautilus, nu îşi pot da seama ce este acest animal, însă până să se lămurească l-au denumit cât se poate de sugestiv ,,Blobus Purpilis", datorită culorii violet pe care creatura prezentată în clipul de mai jos o are, potrivit descopera.ro.

Animalul a fost observat cu ajutorul unui vehicul subacvatic utilizat în mod normal pentru studierea coralilor. În încercarea de a descrie ,,globul violet", specialiştii au presupus că el este fie o creatură marină nevertebrată cunoscută sub numele de ,,tunicier", fie sacul embrionar al unei alte creaturi marine. 

,,M-am încurcat. N-am nicio idee. Nici măcar nu pot presupune ce este", a spus unul dintre cercetătorii care au participat la descoperire. 

În timp ce încercau să extragă ,,globul", specialiştii au avut parte de un moment amuzant. Un crab aflat în apropiere a încercat să apere creatura şi să o păstreze pentru el. În cele din urmă, cercetătorii au reuşit să extragă misterioasa creatură, în încercarea de a o analiza.

Oamenii de ştiinţă spun că este posibil să dureze chiar şi câţiva ani până să poată afirma cu siguranţă că animalul descoperit aparţine unei noi specii. Până atunci, biologii americani ne invită să le urmărim activitatea în timp real pe site-ul nautiluslive.org.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close