Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un ieşean vrea să meargă pe jos 41.000 km. O călătorie de 5 ani, prin 20 de ţări

Un ieşean vrea să meargă pe jos 41.000 km. O călătorie de 5 ani, prin 20 de ţări

Un ieşean vrea să meargă pe jos 41.000 km. O călătorie de 5 ani, prin 20 de ţări
Sursa foto: Foto: Ziarul de Iași
31 Iul 2019   •   13:39

Pe 19 august, Petru Ghilan din Iași se pregăteşte pentru călătoria vieţii sale: va străbate 41.000 de kilometri pe jos, de la Iaşi, la Atena, prin sudul Egiptului, va vedea Ierusalimul, ţările din Orientul Mijlociu, va străbate coasta Turciei, prin Istanbul şi Ankara, regiunea Caucazului, Iranul (mai multe regiuni, îl va traversa de două ori), ţările din Asia Centrală, inclusiv Afganistanul, şi va coborî în sud, spre India. Traseul îl va face 90% pe jos, mai puţin în regiunile în care există conflict armat şi peste mări, iar durata este de cinci ani de zile.

Petru nu o face pentru el, deşi de mic şi-a dorit să facă o expediţie în jurul lumii, nici ca să-l pună cineva la „gazeta de perete“, ci vrea să atragă atenţia asupra faptului că în România nu mai există oameni care să se gândească la viitorul ţării.

„Problema cea mai gravă din România este subvenţionarea acută şi cronică a învăţământului şi că de aici apar foarte multe probleme, efectul direct fiind lipsa numărului necesar de specialişti în dome­nii care se ocupă cu dezvoltarea societăţii, şi nu mă refer la cea economică sau industrială, ci la dezvoltarea pe celelalte planuri, socioculturale“, a spus acesta, scrie ziaruldeiasi.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close