Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un impostor a reușit să vândă Turnul Eiffel pentru fier vechi

Un impostor a reușit să vândă Turnul Eiffel pentru fier vechi

Un impostor a reușit să vândă Turnul Eiffel pentru fier vechi
Sursa foto: foto: pixabay.com
17 Apr 2016   •   14:03

Victor Lusting este unul dintre cei care a intrat în istorie pentru mintea sa sclipitoare, folosită însă pentru lucruri deloc onorabile. Este vorba despre un faimos impostor care a reușit să-l păcălească inclusiv pe Al Capone, potrivit adevarul.ro.

La începutul carierei sale de infractor a cunoscut pasageri bogaţi în cursele pe avion şi i-a convins să cumpere maşini de printat bani. Până când aceştia au realizat că dispozitivele nu funcţionau şi că au fost înşelaţi, escrocul fugise.

Acesta a continuat cu alte înşelătorii, inclusiv cu Turnul Eiffel la mijlocul anilor 1920. Această înşelătorie a fost pusă la cale de Lusting după ce a citit că faimoasa structură, care a fost constuită pentru World Fair în anul 1889 şi trebuia să ţină doar 20 de ani, avea nevoie de reparaţii şi era scump de întreţinut.

Pretinzând că este un reprezentant al guvernului, Lustig a stabilit întâlniri cu câţiva dintre dealerii de resturi metalice ai oraşului pentru a-i anunţa ca turnul urmează să fie demolat. Unul dintre dealeri l-a mituit pe Lusting pentru a se asigura că va câştiga licitaţia şi abia după ce i-a plătit o sumă imensă, pentru a intra în posesia turnului, omul şi-a dat seama că a fost înşelat. Omul nu a depus plângere deoarece i-a fost jenă că a fost escrocat.

 

×
Subiecte în articol: Turnul Eiffel
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close