Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un monstru s-a născut la Cernobîl. Cum arată bestia care ucide în cinci minute - FOTO

Un monstru s-a născut la Cernobîl. Cum arată bestia care ucide în cinci minute - FOTO

Un monstru s-a născut la Cernobîl. Cum arată bestia care ucide în cinci minute - FOTO
Sursa foto: foto: Pixabay.com
26 Apr 2018   •   14:36

Un monstru s-a născut în dezastrul nucelar de la Cernobîl. În interiorul ruinelor reactorului nuclear care a explodat la 26 aprilie 1986 a apărut unul dintre cele mai periculoase lucruri din lume.

În perioada imediat următoare exploziei, 300 de secunde în apropierea „monstrului” însemnau o moarte sigură. Chiar şi acum, când puterea sa devastatoare a mai slăbit, el nu înseamnă altceva decât căldură şi moarte, potrivit Evz.ro.

„Piciorul elefantului” reprezintă o masă solidă formată din combustibil nuclear, amestecat cu beton, nisip şi material izolant, topit din cauza căldurii devastatoare din timpul şi de după explozie.

Aşa-numitul „picior” se află sub locul în care era situat nucleul reactorului. În 1986, nivelul radioactiv al acestuia atingea cifra de 10.000 de radiaţii Röntgen pe oră, iar orice om care s-ar fi apropiat de el ar fi fost iradiat în mod fatal în mai puţin de un minut, conform rarehistoricalphotos.com.

sursa: rarehistoricalphotos.com

După 30 de secunde în apropierea sa, o persoană s-ar fi simţit ameţită şi slăbită timp de cel puţin o săptămână. După două minute de expunere, orice persoană ar fi manifestat stări hemoragice. După patru minute s-ar fi instalat febra, diareea şi vărsăturile, iar cinci minute de expunere i-ar mai fi oferit persoanei doar două zile groaznice de trăit.

×
Subiecte în articol: Cernobîl
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close