Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un pui de căţel salvat dintr-un incendiu a devenit pompier

Un pui de căţel salvat dintr-un incendiu a devenit pompier

Un pui de căţel salvat dintr-un incendiu a devenit pompier
Sursa foto: Foto: Facebook
09 Mar 2016   •   14:21

Salvat dintr-un incendiu pe când era doar un pui de câteva săptămâni, Jake a devenit acum oficial un membru al echipei de pompieri din Hanahan, în Carolina de Sud. A simţit nevoia să se transforme la rândul său într-un salvator.

„Am observat fum ieşind din curtea vecinului meu. Oamenii strigau că în clădire a rămas căţeluşul lor”, a povestit pompierul William Lindler incidentul petrecut anul trecut, în septembrie.

Aşa că s-a grăbit să-l salveze pe patruped. Când a fost scos din flăcări, Jake avea arsuri pe 75% din suprafaţa corpului, inclusiv pe lăbuţe. În cele din urmă, animalul a fost abandonat de stăpâni pentru că nu-şi permiteau tratamentul său, aşa că William s-a interesat de starea de sănătate a căţelului, până când acesta şi-a revenit.

Atunci pompierul a devenit pentru a doua oară salvatorul lui Jake. A decis să-l adopte. De atunci, căţelul a petrecut mult timp prin Departamentul de pompieri, iar acum îl însoţeşte pe William în şcoli, unde le predă copiilor lecţii despre siguranţă în caz de incendiu. În luna decembrie, Jake a fost făcut oficial membru.

Acum, pompierul speră că animăluţul va deveni câine terapeut, ca să-i ajute pe copiii care au suferit arsuri. „Vreau ca ei să ştie că indiferent de cât de rău sunt, acest căţeluş a reuşit şi este tot frumos”, a mai spus pompierul.

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close