x close

Un român a cerut concediu fără plată în prima zi de lucru. Reacția angajatorului n-a fost deloc pe placul bărbatului

10 Noi 2019   •   11:30
Un român a cerut concediu fără plată în prima zi de lucru. Reacția angajatorului n-a fost deloc pe placul bărbatului Foto: Pixabay.com

Un român a cerut concediu fără plată încă din prima zi de lucru. Doar că reacția angajatorului nu a fost deloc pe placul bărbatului, așa că l-a dat în judecată. 

Un bărbat din Timişoara angajat pe postul de maşinist mecanic în 17 decembrie 2018 şi dat afară o zi mai târziu a dat în judecată compania angajatoare, reclamând că a fost concediat abuziv, firma refuzând să îi aprobe concediu fără plată pentru o perioadă de trei luni pentru rezolvarea unor probleme personale.

În apărarea sa, societatea a arătat că bărbatul a fost angajat pentru o perioadă de trei luni, iar acesta a cerut să intre în concediu fără plată încă din prima zi de lucru, pe toată perioada celor trei luni de contract. Pentru că în contractul individual de muncă era prevăzută o perioadă de cinci zile de probă în care, iar pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de munca poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia, firma a decis concedierea angajatului începând cu a doua zi de lucru.

Astfel, în ziua în care a încheiat contractual de muncă, bărbatul a şi fost notificat că este concediat. Atât în primă instanţă, cât şi în apel, bărbatul care a deschis proces împotriva angajatorului care l-a concediat a pierdut, scrie Adevărul. 

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati