Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un sarcofag vechi de 1.000 de ani, deschis de arheologii germani. Au rămas muți de uimire când au văzut ce se afla în el

Un sarcofag vechi de 1.000 de ani, deschis de arheologii germani. Au rămas muți de uimire când au văzut ce se afla în el

Un sarcofag vechi de 1.000 de ani, deschis de arheologii germani. Au rămas muți de uimire când au văzut ce se afla în el
Sursa foto: foto: Pixabay.com
12 Iun 2019   •   16:52

Un grup de arheologi germani au deschis recent, în Mainz, un sarcofag care ar putea adăposti rămăşiţele unui arhiepiscop decedat în anul 1021, punând astfel capăt disputei referitoare la locul pe care a fost construită prima catedrală a oraşului, potrivit DPA.

După ce capacul sarcofagului, având o greutate de circa 700 de kilograme, a fost ridicat cu o macara, experţii s-au apucat rapid de treabă înainte ca expunerea la aer să afecteze conţinutul sicriului.

Sarcofagul a fost descoperit anul trecut în timpul unor săpături realizate la St John's Church din Mainz, oraş fondat de romani în primul secol î. Hr.. Biserica se află în prezent în administrarea congregaţiei evanghelice din oraş.

Liderul echipei de cercetare, Guido Faccani, crede că sarcofagul ar putea conţine rămăşiţele arhiepiscopului Erkanbald, ceea ce ar însemna că această biserică a fost prima catedrală ridicată în oraş.

Arhiepiscopii de Mainz au condus, începând cu 1036, arhidioceza din actuala catedrală a oraşului, St Martin's Cathedral.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close