Antena 3 Actualitate Inedit Unde se află oraşul interzis al Rusiei, locul de naştere al armelor nucleare sovietice - nu apare pe nicio hartă

Unde se află oraşul interzis al Rusiei, locul de naştere al armelor nucleare sovietice - nu apare pe nicio hartă

30 Sep 2019   •   23:18
Unde se află oraşul interzis al Rusiei, locul de naştere al armelor nucleare sovietice - nu apare pe nicio hartă
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Ozersk, nume de cod:„Oraşul 40”. În pădurile munţilor Ural, se află oraşul interzis al Rusiei, locul de naştere al armelor nucleare sovietice.

Este un oraş fără adresă, care nu apare pe nicio hartă. În spatele gardurilor înalte, oraşul este un adevărat paradis pentru locuitorii săi, pentru care însă aceştia au plătit un preţ:sănătatea. Statisticile spun că nivelul de poluare din Ozersk este de cel puţin 4 ori mai mare decât cel din Cernobîl.

Ruşii, bineînţeles, neagă acest lucru. Oraşul Ozersk arată astăzi ca unul dintre cartierele acelea de suburbie americane ale anilor 1950, când toată lumea este fericită şi nimeni nu duce lipsă de nimic. Locuitorii săi ştiu însă adevărul :Oraşul 40 este unul dintre cele mai contaminate locuri de pe planetă. Apa este poluată, legumele şi fructele sunt otrăvite, iar sănătatea lor este deteriorată. Ei numesc locul „cimitirul Pământului”.

Continuarea, pe Historia.ro.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close